אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק בג"ץ 7052/03

החלטה בתיק בג"ץ 7052/03

תאריך פרסום : 30/08/2005 | גרסת הדפסה

בג"צ
בית המשפט העליון בירושלים
7052-03,7102-03
01/03/2005
בפני השופט:
1. אהרן ברק
2. אליהו מצא
3. מישאל חשין
4. יעקב טירקל
5. דורית ביניש
6. אליעזר ריבלין
7. אילה פרוקצ'יה
8. אדמונד לוי
9. מרים נאור
10. אשר גרוניס
11. אסתר חיות
12. סלים ג'ובראן
13. יהונתן עדיאל


- נגד -
התובע:
1. עדאלה-המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי
2. עו"ד מוראד אל סאנע
3. עביר אל סאנע
4. רנית טבילה
5. חאתם טבילה
6. אסאלה טבילה-קטינה
7. דימא טבילה-קטינה
8. שאוקי ח'טיב יו"ר ועדת המעקב העליונה לעניני הציבור
9. ח"כ טלב אל סאנע
10. ח"כ מוחמד ברכה
11. ח"כ עזמי בשארה
12. ח"כ עבד אל-מאלק דהאמשה
13. ח"כ ג'מאל זחאלקה
14. ח"כ ואסל טאהא
15. ח"כ אחמד טיבי
16. ח"כ עסאם מח'ול
17. ח"כ זהבה גלאון יו"ר סיעת מרצ
18. ח"כ רומן ברונפמן
19. סיעת מרצ-ישראל הדמוקרטית

עו"ד חסן ג'בארין
עו"ד ארנה כהן
עו"ד דפנה הולץ-לכנר
הנתבע:
1. שר הפנים
2. היועץ המשפטי לממשלה
3. הרוב היהודי לישראל
4. עמותת נפגעי הטרור הערבי
5. שפרה הופמן

עו"ד יוכי גנסין
החלטה

1.        ביום 6.8.2003 נכנס לתוקפו חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה) התשס"ג-2003 (להלן - החוק). על פי הקבוע בו (בסעיף 5):

"חוק זה יעמוד בתוקפו עד תום שנה מיום פרסומו ואולם רשאית הממשלה, באישור הכנסת, להאריך בצו את תוקפו מעת לעת לתקופה שלא תעלה בכל פעם על שנה אחת".

נגד חוקתיותו של החוק הוגשו העתירות הנוכחיות. בטרם היה סיפק בידינו לפסוק בעתירות חלפה שנה מיום פרסום החוק. ביום 18.7.2004 פורסם צו האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשס"ד-2004. נקבע בו כי:

"בתוקף סמכותה לפי סעיף 5 לחוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשס"ג - 2003 (להלן - החוק) ובאישור הכנסת מצווה הממשלה לאמור:

הארכת תוקף החוק

1. החוק יוארך עד ליום כ"ו בשבט התשס"ה (5 בפברואר 2005)".

2.        תוקף החוק הוארך אפוא בששה חודשים. במקביל, בהתאם להחלטת הממשלה, החלו המשיבים בניסוח תיקון לחוק. על רקע זה הונחה בפנינו בקשת העותרים למתן צו ביניים עד להכרעה בעתירות. בהחלטתנו (מיום 14.12.2004) דחינו את הבקשה. קבענו, כי:

"לאור הזמן הקצר העומד לרשותנו עד לחלוף תוקפו של החוק (פחות מחודשיים) מזה, ולאור הודעת המשיבים כי עתיד לחול שינוי בהוראות החוק מזה, הגענו לכלל מסקנה כי מן הראוי הוא שפסק דיננו יינתן על בסיס המציאות הנורמטיבית החדשה אשר תיווצר תוך פחות מחודשיים. ... עם פרסום ההסדר החדש תימסר לנו בתוך חמישה עשר יום הודעה עליו. העותרים יוכלו להשיב להודעה בתוך חמישה עשר יום מקבלתה.

...

בפנינו בקשה ... למתן צו ביניים עד להחלטתנו בעתירות. הננו סבורים כי בנסיבות שנוצרו, אין מקום עתה להיעתר לבקשה לעיין מחדש בהחלטתנו שלא ליתן צו ביניים".

3.        על-פי הודעת המשיבים שהוגשה לנו (ביום 18.2.2005), גובש במשרד הפנים תזכיר הצעת חוק, המשנה חלק מהוראות החוק. התזכיר הופץ ביום 28.12.2004 לקבלת הערות, בין היתר מצד חלק מן העותרים בעתירות שלפנינו. בד בבד, נכנס (ביום 10.1.2005) השר א' פינס לתפקידו החדש כשר הפנים. בעקבות זאת חודשה בחינתו של התיקון המוצע לחוק, ומתקיימים בנושא דיונים והתייעצויות.

4.        בינתיים, פורסם ביום 3.2.2005 צו האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), (הארכת תוף החוק), התשס"ה-2005. זו לשונו:

"בתוקף סמכותה לפי סעיף 5 לחוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), התשס"ג-2003 (להלן - החוק), ובאישור הכנסת, מצווה הממשלה לאמור:

הארכת תוקף החוק

1. החוק יוארך עד יום כ"ב באייר התשס"ה (31 במאי 2005)".

5.        בצו זה הוארך, אפוא, תוקף החוק בכארבעה חודשים נוספים. בהודעת המשיבים (מיום 18.2.2005) הוסבר, כי מטרת ההארכה, עליה הוחלט בממשלה פה אחד, הינה "לאפשר לשרי הממשלה החדשים להידרש לנושא בכללותו, כמו גם לתזכיר החוק שגובש". בתגובותיהם להודעה שבים העותרים ומבקשים, כי יינתן צו ביניים, שישעה את תוקף החוק עד להכרעה בעתירות.

6.        דעתנו היא, שאין מקום למתן צו ביניים כבקשת העותרים. זאת אנו אומרים בתיתנו דעתנו לתקופה המוגבלת של הארכת תוקף החוק (כעשרה חודשים בסך-הכל), ולעובדה שהליך ניסוחו של התיקון לחוק מצוי בעיצומו. על כן, הבקשה לצו ביניים נדחית.

           ניתנה היום, כ' באדר א' התשס"ה (1.3.2005).

ה נ ש י א             המשנה לנשיא (בדימ')           המישנה לנשיא             ש ו פ ט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ